Even voorstellen. Jan Peter.

18 februari 2022

Hij gaat lachend door het leven en een slecht humeur is hem volkomen vreemd. We hebben het natuurlijk over Jan Peter Fokkens die sinds 2011 de gelederen binnen Quinnect versterkt. Eerst als projectmanager en tegenwoordig als operationeel manager. In deze verantwoordelijke functie faciliteert hij onder andere de medewerkers van Quinnect en houdt hij grip op de projecten. 

Vertel eens. Hoe is het allemaal begonnen? Wat was je eerste baan? 

Mijn arbeidzame leven begon ik op een helpdesk waar ik ondersteuning gaf op het gebied van telefonie. De kennis die ik hier opdeed, kon ik vervolgens gebruiken bij het ondersteunen van de verkoop. Ik bedacht klant-oplossingen en implementeerde die in mijn functie van projectleider. 

Heb je altijd in de telecombranche gewerkt?

Zeker. In de jaren als projectleider heb ik mijzelf verder ontwikkeld in IP-telefonie, VoIP en – als logisch gevolg daarvan – Routing en Switching. Binnen Quinnect is laatstgenoemde connectiviteit de belangrijkste pijler waar we ons mee bezighouden. Naast de technische ontwikkelingen, heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd in leidinggeven en het sturen van een organisatie.

Waar streef je naar bij Quinnect? Wat is je doel?

Als operationeel manager is het mijn streven dat wij als organisatie (en de mensen binnen onze organisatie) met plezier en passie kunnen werken om zo klanten optimaal te bedienen. Ik ben ervan overtuigd dat een werkgever vandaag de dag meer moet bieden dan alleen de standaard zaken. Essentieel is het creëren van een goede- en veilige werkomgeving waarin iedereen zich kan (en durft te) uiten, ontwikkelen en ontplooien.

En je ambities?

Mijn ambities voor Quinnect? Ik zet me de komende jaren in om van Quinnect een – zo mogelijk – nóg mooiere club te maken dan het nu al is. Ik zie het als een persoonlijke uitdaging om ons team te ondersteunen bij zowel professionele ontwikkeling als persoonlijke groei.

Wat doe je als je niet werkt? 

De Jan-Peter buiten Quinnect? Die is afgelopen zomer 50 geworden en een enthousiast voetbaltrainer. Begonnen als trainer voor jongvolwassenen, ben ik nu alweer een flink aantal jaar voetbaltrainer voor de jeugd. Verder houd ik mijzelf in conditie met hardlopen en fietsen. Daarnaast vind ik tennissen ook ontzettend leuk om te doen!

Bedankt Jan Peter!