WiFi 6. De nieuwe standaard.

22 februari 2021

Aaneenschakeling van draadloze apparaten

De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit apparaten die draadloos met elkaar verbonden zijn via een netwerk. Dit kan een WiFi-, maar ook een ZigBee- of Bluetooth-netwerk zijn. Inmiddels is zoveel met zoveel verbonden dat we vaak niet eens meer weten welke apparaten met een vorm van draadloze communicatie werken. Laptop en smartphone; logisch. Maar wat te denken van je horloge, je thermostaat, het gebouwbeheersysteem of een domotica-systeem dat werkt zodra je binnen een bepaalde straal komt? De lijst is lang en wordt, zoveel is duidelijk, alleen maar langer.

Voorkom uitval door overbelasting

De opkomst van zoveel slimme apparaten zorgt soms dat je draadloze omgeving wordt overbelast. Het gevolg? Frustrerende verstoringen, irritante haperingen en ergerlijke ongemakken (en uiteraard op de momenten dat je WiFi heel hard nodig hebt). Met WiFi 6 in ‘huis’, voorkom je veel van dit soort ergernissen.

WiFi 6 – Make every Mbit count!

Sneller internet voor meerdere apparaten tegelijkertijd, betere beveiliging, energiezuiniger en minder vertraging. Een nieuwe WiFi-standaard wordt meestal in verband gebracht met meer snelheid. Hoewel de nieuwe standaard in theorie inderdaad sneller is, is WiFi 6 vooral slimmer. Daardoor functioneert het WiFi netwerk beter en vinden verstoringen minder plaats. Een WiFi 6 Access Point voorziet een groter aantal apparaten, veel efficiënter tegelijk van data. Daarnaast heeft het ook minder last van andere WiFi 6 netwerken. WiFi 6 zal in omgevingen met relatief veel draadloze signalen aantoonbaar beter presteren dan WiFi 5. Wat eveneens een grote verbetering is, is de beveiliging van WiFi 6.

Wat is het verschil tussen WiFi 5 en WiFi 6?

Stel je voor. Twee vervoersbedrijven bezorgen pakketten. De bedrijven heten WiFi 5 en WiFi 6. WiFi 5 heeft 4 bestelbussen. Voor elk pakket dat het vervoert, moet het heen en terug van sorteercentrum naar eindbestemming. Dit is inefficiënt. WiFi 6 daarentegen beschikt over 8 bestelbussen. Elke bus is afgeladen vol en gaat langs meerdere eindbestemmingen zonder terug te hoeven naar het sorteercentrum. Zij zijn daarmee veel efficiënter. Met deze efficiëntie gaat natuurlijk ook een stuk snelheid gepaard dat je vooral ziet als het erg druk in het verkeer is.

Het verschil tussen WiFI 6 en WiFi 5

Ingewikkeld?

WiFi en andere draadloze protocollen zijn complex, ingewikkeld en de mogelijkheden eindeloos. Bij Quinnect houden we van eenvoud en maken we moeilijke dingen simpel. Je wilt een WiFi omgeving die werkt en onze specialisten zorgen daarvoor.

Maak een afspraak met Quinnect

Quinnect komt graag bij je langs voor het geven van advies en om alles tot in de puntjes uit te leggen op een manier die iedereen begrijpt. Een afspraak maken, doe je hier.

Delen